BMW Group върви към нова ера в електрическата мобилност

Общи 11 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4960 посещения | без коментари

BMW Group представи стратегията си за създаването на качествено нова среда и разбиране за електрическата мобилност по време на конференцията “Електрическите превозни средства като фактор за развитие на градската среда”, която се проведе в София днес. Концепцията на компанията се основава на холистичен подход и включва разработването и въвеждането на пазара на електрически автомобили с автентична архитектура.
По време на конференцията г-н Алеш Хоферек, мениджър следпродажбено обслужване на BMW Group България, представи резултати от тестовете на MINI E, както и следващия пилотен проект на компанията BMW Active E. Данните, получени от тестовете в реални условия, помагат да бъдат индетифицирани възможностите и предизвикателствата пред електрическата мобилност като нужда от обществена инфраструктура за зареждане, възможни доставчици за електроенергия, автономност на джижението и др.
BMW Group ще въведе на пазара своя изцяло електрически автомобил BMWi 3 през 2013 г. С напълно електрическо задвижване и приблизително 160 км автономност BMW i3 е специално разработен за придвижване в града и всекидневно пътуване на кратки разстояния. Този автомобил поставя началото на масовото производство на автомобили, чиято каросерия до голяма степен е изработена от карбон.
Важна роля в развойния процес за създаването на автомобили с електрическо задвижване в BMW Group имат два пилотни проекта, свързани с тестове в реални условия.
Флотата от 1000 електрически автомобили BMW ActiveЕ, произведени във фабриката на BMW в Лайпциг, вече функционира в Германия, САЩ и Япония, за да предостави още по-задълбочен поглед върху особеностите на електрическата мобилност. Това е вторият пилотен проект на BMW Group, по пътя към устойчива мобилност без вредни емисии, след тестовете с MINI E.
MINI E е електрически автомобил, създаден на базата на MINI Cooper S. Над 600 MINI E изминаха над 15 млн. км по време на тестовете в реални условия, които се провеждат от 2008 г. в Ню Йорк, Мюнхен, Берлин, Лондон, Париж, Токио и Пекин. Данните от тях показват, че за над 90% от потребителите автономността, предоставяна от електрическите автомобили, е напълно достатъчна.
BMW Group вярва, че електрическата мобилност има огромен потенциал. Постигането на устойчива индивидуална мобилност без вредни емисии е важна част от широкообхватната стратегия на компанията за постигане на висока ефективност BMW EfficientDynamics.

 
Ключови думи:   bmw, bmw group
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте